Asortiman Detaljan pregled asortimana u ponudi
  • ZEKIĆ automatika
  • Vodič kroz serije profila
  • Arhitektonski kutak

RAL montaža

Print

RAL montaža opisuje profesionalno i standardizirano spajanje građevinske strukture, prozora i ulaznih vrata. RAL oznaka kvalitete podrazumijeva najviše standarde kvalitete, te jamči dosljednost od kvalitete materijala, preko proizvodnje, do ugradnje prozora i ulaznih vrata.

Osnovna svrha RAL montaže je potpuno sprečavanje pojave vlage i ušteda energije na spojevima prozorskih elemenata i zidova.



Da bi lakše objasnili što se događa unutar spoja građevinskog elementa i stolarije, dovoljno je napomenuti da se kroz fugu širine i dužine od 1 mm, koja nije zaštićena RAL tehnologijom, kondenzira otprilike oko 360 g vode u roku od 24 sata.

Time se povećava opasnost od nastajanja plijesni jer vlažan zrak prodire između okvira prozora i zida, prema tome se topao zrak hladi i taloži kao kondenzat na hladnim mjestima profila. Kondenzat može prouzročiti štetu na površinama, vanjskom zidu i konstrukcijama, što je samo jedan od nedostataka hermetičkog zatvaranja građevinskog objekta bez korištenja RAL montaže.


Prednosti RAL montaže

RAL montaža postala je jednom od najsuvremenijih tehnika koje odlikuje energetska efikasnost i pojednostavljena montaža s odličnim rezultatima.


 

Time je RAL montaža postala rješenje brojnih problema vezanih uz energetsku efikasnost, vlagu te samu montažu prozora i vrata.



RAL montaža u našem prodajnom asortimanu


U našem prodajnom asortimanu pronaći ćete najnovije RAL proizvode - RAL ekspandirajuće trake.

Tehnološki razvoj RAL trake omogućio je nova svojstva;

- zvučna izolacija

- toplinska izolacija

- pojednostavljena montaža

- smanjenje troška

- energetska učinkovitost.


  • Energetska efikasnost
  • Priznanje