Asortiman Detaljan pregled asortimana u ponudi
  • ZEKIĆ automatika
  • Vodič kroz serije profila
  • Arhitektonski kutak

Krilni zatvarači

Print
TS 97

Sa svojim novim TS 97 modelom, DORMA može ponuditi zatvarač vrata montiran na najmanjoj površini i sa zatvaranjem pomoću kliznog zupčanika a na raspolaganju je u sektoru projekta. Jednostavne vidljive pločice sa unutrašnjim osovinama i jedinstvene duljine vrata kao i klizni kanali karakteriziraju impesivnu dizajnersku dokumentaciju ovoga proizvoda. Poput svih vrata sa DORMA kliznim sistemom zatvaranja, TS 97 karakterizira zupčanik u obliku srca s ciljem najveće pogodnosti i minimalnim naporom pri otvaranju vrata. Sa svojim kompaktnim dimenzijama, TS 97 idealno nadopunjuje sveukupan izgled svakih vrata.



TS 93

DORMA je postavila nove standarde sa svojim TS 93 sistemom zatvaranja vrata pomoču zupčanika (valjka), nudeći daljnje tehničke istančanosti i veću sofisticiranost, te još impresivnije karakteristike; manje dimenzije, skriveni dijelovi za učvrščivanje, visoko podesiv standardni (N) klizni kanal, 30mm visoki klizni kanali EMF, EMR i GSR, mehanički sigurnosni pokrivač, standardna odgoda djelovanja, jednostavna, brza instalacija, mala težina. Brzi pad sile otvaranja. Za razliku od vrata koja se zatvaraju pomoču zupčastog kliznog žlijeba, sistem DORMA TS 93 sa svojim linearnim mehanizmom zatvaranja i srcolikim valjkom , omogučava gotovo momentalno smanjenje otpora s kojim se suočavate prilikom otvaranja vrata, tako da čak i djeca stariji i hendikepirani ljudi nemaju nikakvih problema kod otvaranja.



TS 91/92

Sa svojim sistemom linearnog otvaranja vrata i srcolikim zupčanikom, DORMA TS 91 osigurava brzo smanjenje otpora kod otvaranja vrata i idealan je startni model iz porodice DORMA sa djelovanjem zupčanika. Njegov elegantan dizajn laganih linija i lakoća rukovanja osiguravaju istu visoku kvalitetu obnovljenih modela DORMA TS 93 i TS 92. universalni zatvarač vrata: atraktivan, ekonomičan i kvalitetan. TS 92 se razvija koristeći istu tehnologiju djelovanja valjka radi kojega je TS 93 i postigao takav izvrstan uspjeh. TS 92 nudi napredni sistem zatvaranja vrata u paketu dizajniranom za standardna unutrašnja vrata. On je savršena komponenta skoro svakom tipu vrata zahvaljujući svojoj prilagodljivosti u namještanju i nenametljivom dizajnu. On je impresivan proizvod u smislu cijena i pojave a osigurana je i kvaliteta proizvoda.




TS 83

Lako namjestiti i još lakše podesiti. Zatvarač vrata za skoro svaku veličinu i uporabu. Desetljeće iskustva utrošeno je na razvoj DORMA TS83. Rezultat je komfor, vezan uz istaknutu okretljivost. Može se podesiti da pristaje skoro svakim vratima. Čak se može opremiti sa dodatnom anti-korozivnom zaštitom kod izrazitih uporaba ili pod uvjetima agresije.








ITS 96


Nevidljiva hidraulična opruga, potpuno pričvrščena u vrata i dovratnik. Kako bi se garantiralo najsofisticiranije očuvanje vrata i njihove atraktivnosti, sada se mogu opremiti sa jednim umetnutim sistemom – prva sprava te vrste koja se sama integrira u krilo vrata i dovratnik maksimalne elegancije.

  • Energetska efikasnost
  • Priznanje